Neko na Srpskom forumu upomenuo je interesantan projekt stvaranja prvog kuriozalnog tematskog rezervata na Balkanu.
Medjutim nije to nova ideja. Srpski satiricar Dragoljub Ljubicic-Micko jos krajem devedesetih godina vodio je uspjesnu promidzbu stvaranja jednog Nacionalnog Parka - Srbija.
Ja sa svoje strane imam za vas Balkance komercijalni prijedlog stvaranja jednog zajednickog ex-jugoslovenskog parka pod jugonostalgicarskim naslovima "DRUZE TITO MI TI SE KOLJEMO", "BRATSTVO-JEDINSTVO 1989-1995" ili "RADNA AKCIJA-SREBRENICA 1995".
Evo nekoliko primjera glavnih turistickih atrakcija:
Glumci u "skorpionovim" uniformama demonstrirali bi u jednom selu-maketi tipicnu akciju etnickog ciscenja i "preradjivanje" Banjalucke dzamije u parking, glumci u uniformama "Za dom spremnih" Crnih Legijasa demonstrirali bi radoznalim turistima rusenje makete Starog mosta u Mostaru. Glumci zbunjeni Crnogorci-dragovoljci demonstrirali bi pljackanje sela-maketa (tocnije bijele tehnike) u juznoj Dalmaciji, glumci-Siptari - paljenje pravoslavnih manastira-maketa na Kosmetu. Ostali glumci: bosnjacki sehidi i arapski mudzahedini/najamnici pokazali bi turistima obezglavljanje ratnih zatocenika-lutki.
Zamisli Zapadne (mozda i domace) turiste sa debelim novcanicima...
Sa snabdjevanjem ovog tematskog parka balkanskim visokokvalificiranim glumcima/statistima, koji ucili svoj zanat prirodnom metodom Stanislavskog, ne bi bilo problema.
Za menadzerski kolektiv ovog komercijalnog poduhvata predlazem Ratka Mladica, Ante Gotovinu i Nasera Orica.
Sa druge strane cak ne znas koliko mi je drago da jos ima Balkanaca koji nisu izgubili gust za humor .
U vezi sa ustavom Balkanskih foruma
No score for this post March 5 2007, 5:14 AM
Stovani Cetiri kralja,
Drago mi da si opet na nasem forumu.
Hocu da ti napominjem da ti i ja, kao i svi naimenovani Administratorom i vlasnikom ovih foruma moderatori, imamo iste obaveze i ista punomocja.
Jos jednom te molim da se uzdrzis od primitivnog brisanja mojih priloga. To moze uciniti samo Zetaman. Brisanje priloga drugih moderatora spada u grubo krsenje Ustava Balkanskih foruma. nazalost to takodjer dokazuje tvoju intelektualnu nesposobnost civilizovanog, sadrzajnog debatiranja i tvoju moralnu slabost.
Hocu da te uvjerim da - kao i u proslosti - uvijek cu postovati tvoje priloge cak i ako se sa njima ponekad nesuglasim.
Ufam da se dobro razumjemo.
S postovanjem,
Carla
This message has been edited by CARLADELPONTE on Mar 5, 2007 5:16 AM
|
|