--

<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Post-jugoslovenski kuriozalni tematski park/rezervat

January 11 2007 at 8:39 PM
No score for this post
  (Login CARLADELPONTE)
Yugoslavia Forum Mods Group

Neko na Srpskom forumu upomenuo je interesantan projekt stvaranja prvog kuriozalnog tematskog rezervata na Balkanu.
Medjutim nije to nova ideja. Srpski satiricar Dragoljub Ljubicic-Micko jos krajem devedesetih godina vodio je uspjesnu promidzbu stvaranja jednog Nacionalnog Parka - Srbija.

Ja sa svoje strane imam za vas Balkance komercijalni prijedlog stvaranja jednog zajednickog ex-jugoslovenskog parka pod jugonostalgicarskim naslovima "DRUZE TITO MI TI SE KOLJEMO", "BRATSTVO-JEDINSTVO 1989-1995" ili "RADNA AKCIJA-SREBRENICA 1995".
Evo nekoliko primjera glavnih turistickih atrakcija:
Glumci u "skorpionovim" uniformama demonstrirali bi u jednom selu-maketi tipicnu akciju etnickog ciscenja i "preradjivanje" Banjalucke dzamije u parking, glumci u uniformama "Za dom spremnih" Crnih Legijasa demonstrirali bi radoznalim turistima rusenje makete Starog mosta u Mostaru. Glumci zbunjeni Crnogorci-dragovoljci demonstrirali bi pljackanje sela-maketa (tocnije bijele tehnike) u juznoj Dalmaciji, glumci-Siptari - paljenje pravoslavnih manastira-maketa na Kosmetu. Ostali glumci: bosnjacki sehidi i arapski mudzahedini/najamnici pokazali bi turistima obezglavljanje ratnih zatocenika-lutki.
Zamisli Zapadne (mozda i domace) turiste sa debelim novcanicima...
Sa snabdjevanjem ovog tematskog parka balkanskim visokokvalificiranim glumcima/statistima, koji ucili svoj zanat prirodnom metodom Stanislavskog, ne bi bilo problema.
Za menadzerski kolektiv ovog komercijalnog poduhvata predlazem Ratka Mladica, Ante Gotovinu i Nasera Orica.

Sa druge strane cak ne znas koliko mi je drago da jos ima Balkanaca koji nisu izgubili gust za humor .

U vezi sa ustavom Balkanskih foruma
No score for this post March 5 2007, 5:14 AM

Stovani Cetiri kralja,
Drago mi da si opet na nasem forumu.
Hocu da ti napominjem da ti i ja, kao i svi naimenovani Administratorom i vlasnikom ovih foruma moderatori, imamo iste obaveze i ista punomocja.
Jos jednom te molim da se uzdrzis od primitivnog brisanja mojih priloga. To moze uciniti samo Zetaman. Brisanje priloga drugih moderatora spada u grubo krsenje Ustava Balkanskih foruma. nazalost to takodjer dokazuje tvoju intelektualnu nesposobnost civilizovanog, sadrzajnog debatiranja i tvoju moralnu slabost.
Hocu da te uvjerim da - kao i u proslosti - uvijek cu postovati tvoje priloge cak i ako se sa njima ponekad nesuglasim.
Ufam da se dobro razumjemo.
S postovanjem,
Carla

This message has been edited by CARLADELPONTE on Mar 5, 2007 5:16 AM

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
Current Topic - Post-jugoslovenski kuriozalni tematski park/rezervat  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on PoliticsCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2008 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement