Jos tijekom Miloseviceve diktature skoro u svakoj knjizari sirom Srbije i Crne Gore moglo se nabaviti jednu cuvenu knjigu Dr Olge Lukovic-Pajnovic pod naslovom : "Srbi, narod najstariji".
Knjiga dozivjela je mnogobrojna izdanja cak sve do hapsenja Milosevica.
Sad htjela bih privuci pozornost posjetitelja ovog foruma slijedecim ucenjackim tezama, koje navodi autorica:
-Srbi su ne samo najstariji narod na svetu vec i preci tri rase bele, zute i crne.
-Kineski jezik je obogacen prisvajanjem mnogih srpskih reci.
- Vecina danasnjih Nemaca su srpskog porekla"
Ostavljam vise navedeni tekst bez komentara.
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Stovani sumoderatore, razocarana sam tvojom pretjeranom reakcijom
No score for this post
March 24 2007, 2:49 AM
Stovani Veliki vojskovodjo,
-Hvala ti na interesantnom prilogu objasnjavajicim tvoj stav prema mojoj interpretaciji one knjige.
-Molim te - nemoj namjerno biti sitnicar. Pogresno napisala/natipkala sam prezime autorice - to se desava. To otvoreno priznajem i hvala ti na tvojoj validnoj primjedbi.
-U stvari nisam tocno citirala odlomke vec samo predstavila moje osobno shvacanje/interpretaciju one knjige (citala sam nju prije 6-7 godina).
-Moje tumacenje poklapalo se sa percepcijom mojih srpskih kolega (suradnika Beogradskog stozera UNHCR-a).
-Umjesto da nezakonito i autoritarno zakljucas moje uvodne teme molim te da navedes argumente ili objasnjenja koje negiraju/podrivaju MOJU interpretaciju one knjige. Moras svojim ponasanjem sacuvati pravila kulturnog debatiranja i civilizovane razmjene misljenja/stavova (cak i onih suprotnih). Tvoje metode smatram totalitarnim jer one guse slobodu rijeci i su neprihvatljive na ovim forumima. Nemoj ponasati se kao Veliki Inkvizitor koji ima iskljucivu licenciju na jedino i nepogresljivo tumacenje bilo kojih knjiga.
-Posto ti i ja uzivamo povjerenje Zetamana - vlasnika i Administratora ovih foruma, koji je nas obojicu obdario istim punomocjama i obavezama, molim te da sluzbeno (i osobno) otvoris ovu temu. Potpuno postujem tvoja prava i stajalista, sa kojima povremeno se nesuglasim ali ufam da ces se ponasati posteno kao pravi gentleman i Evropljanin.
-Kao braniteljica evropskih moralnih/civilizacijskih nacela i istodobno demokratskih Ustava Balkanskih foruma opetujem da nikad necu brisati/editirati ili zatvarati tudje teme (zapravo mojih sumoderatora).
Postujem intelektualnu imovinu svakog korisnika na ovim forumima cak i onu nekvalitetnu u sadrzaju ili jezickoj formi. To je najbolje svjedocanjstvo kulture i moralnih "vrlina" njihovih autora. Takve priloge umrijetce prirodnom smrcu bez potrebe brisanja/editiranja.
Cak za one koji komuniciraju uz uporabu psovaka i vulgarizama Administrator je stvorio odredjeno mjesto/temu (thread).
-Vec duzijeg vremena ovi forumi pate od velikog pada posjetitelja zapravo zbog varvarskog i autoritarnog brisanja od strane neodgovornih moderatora.
U ime dobrog ugleda ovih foruma u cyberprostranstvu jos jednom prizivam sve na kulturno i civilizovano ponasanje ,
S postovanjem,
Carla
< Page: 1 of 1 > >>
Restored post
from March 25 2007, 8:33 AM (deleted by 4Kings on April 1st)
Dear Greek Slav, Dear Zetaman
I share your concerns reg the arbitrary modrating policy implemented by some moderators on these forums. I have drawn Administrator's attention to that problem on many occasions.
I expect him to intervene soon.
There is no place for vulgarisms and obscenities on the Balkan forums.
I am used to the Balkan-style insults on these forums.
The most disturbing is the fact that some ( I stress some) of our fellow moderators engage in this kind of "activity".
Please, do not stoop to their level of behaviour.
They simply cover their inability of the civil debating with the primitive, personal attacks or "ethnic cleansing" with the deleting key replacing a trigger of the gun.
Sadly, this mentality (aggressive behavioural patterns)is a consequence of the post-war trauma and a deep moral crisis the peoples in the Balkans have been experiencing to this day.
Do not worry, please have a little bit of compassion and understanding towards them.
Time will eventually heal their psychological wounds.
Everybody is welcome on this hospitable forum regardless of her/his gender, race, nationality, faith or political views.
I extend my best regards to you and your wife.
Jasu/zdravo
Carla
Sad obracam se tebi Cetiri kralja,
Stovani sumoderatore,
Puno sam razocarana tvojim ponasanjem.
-Varvarski brises poruke, koje inace namenjene su osobno meni.
-Umjesto da nezakonito i autoritarno zakljucas uvodne teme nasih gostiju i brises "nepodobne" upise ukljucajuci postove svojih sumoderatora molim te da navedes argumente ili objasnjenja koje negiraju/podrivaju teze onih upisa. Moras svojim ponasanjem sacuvati pravila kulturnog debatiranja i civilizovane razmjene misljenja/stavova (cak i onih suprotnih). Tvoje metode smatram totalitarnim jer one guse slobodu rijeci i su neprihvatljive na ovim forumima. Nemoj ponasati se kao Veliki Inkvizitor koji ima iskljucivu licenciju na jedino i nepogresljivo tumacenje sta .
-Posto ti i ja uzivamo povjerenje Zetamana - vlasnika i Administratora ovih foruma, koji je nas obojicu obdario istim punomocjama i obavezama, molim te da sluzbeno (i osobno) otvoris ovu temu. Potpuno postujem tvoja prava i stajalista, sa kojima povremeno se nesuglasim ali ufam da ces se ponasati posteno kao pravi gentleman i Europljanin.
-Kao braniteljica evropskih moralnih/civilizacijskih nacela i istodobno demokratskih Ustava Balkanskih foruma opetujem da nikad necu brisati/editirati ili zatvarati tudje teme (zapravo mojih sumoderatora).
Postujem intelektualnu imovinu svakog korisnika na ovim forumima cak i onu nekvalitetnu u sadrzaju ili jezickoj formi. To je najbolje svjedocanjstvo kulture i moralnih "vrlina" njihovih autora. Takve priloge umrijetce prirodnom smrcu bez potrebe brisanja/editiranja.
Cak za one koji komuniciraju uz uporabu psovaka i vulgarizama Administrator je stvorio odredjeno mjesto/temu (thread).
-Vec duzijeg vremena ovi forumi pate od velikog pada posjetitelja zapravo zbog varvarskog i autoritarnog brisanja od strane neodgovornih moderatora.
U ime dobrog ugleda ovih foruma u cyberprostranstvu jos jednom prizivam sve na kulturno i civilizovano ponasanje ,
S postovanjem,
Carla
Stovani Sumoderatore,
Jos jednom dokazao si svoju intelektualnu i moralnu nesposobnost kulturnog i sadrzajnog debatiranja.
Kao uvijek ja cu se uzdrzati od bilo kojih diskriminacionih/osvetnickih mjera jer takvo ponasanje nije u suglasu sa mojim odgojem i normama civilizovane razmjene misljenja, postovanim u slobodnom i demokratskom svijetu.
Stovani Admine,
U cijelini slazem se sa mojim kolegom da nama hitno treba tvoja arbitraza na ovom forumu .
Moramo sprijeciti na neki razumni i prakticni nacin zlouporabu moderatorskih punomocja radi brisanja takozvanih "nepodobnih" priloga zbog osobnih/subjektivnih, emocionalnih ( i iracionalnih) razloga. Moramo konacno iskorijeniti prijetnje, zastrasivanje i psiholosko nasilje iz ovih foruma zapravo od strane moderatora.
Takve metode nisu prihvatljive u 21 stoljecu u Ujedinjenoj Europi.
Kao uvijek mozes racunati na moju punu suradnju.
S postovanjem,
Carla
Tvoja civilizacijska zaostalost je stvarno zabrinjavajuca.
No score for this post April 2 2007, 10:03 AM
Stovani sumoderatore,
Jos jednom potvrdio si svoje moralno siromastvo.
Dok ja pokusavam da na neki nacin pronadjemo civilizovani kompromis ti se jos uvijek sluzis infantilnim, osvetnickim metodama brisanja mojih priloga.
Necu ja silaziti to tvoje razine "debatiranja" jer to je suprotno moralnim nacelima prema kojim sam odgojena.
Zar ne vidis da svojim varvarskim ponasanjem dokazujes svima svoju intelektualnu nesposobnost za sadrzajni dijalog i razmjenu misljenja sa osobama, koje imaju drugacije/suprotno misljenje ?
Tvoja civilizacijska zaostalost je stvarno zabrinjavajuca.
Reci mi molim: sta ces dokazati meni i samom sebi svojim ponasanjem...?
(Dodatak to prijethodnog priloga)
Stovani sumoderatore,
Molim te, pazi svoje manire. Ovaj post nije namenjen samo tebi. Kao znak ljubaznosti i postovanja prema Zetamanu dobro bi bilo sacekati dok on ne procita ovaj tekst.
Molim te, postuj moju intelektualnu imovinu kao sto ja postujem tvoju.
Molim te da se uzdrzis od jednostranih arbitralnih odluka.
Molim te nemoj zaboraviti da nas obojica imamo ista prava i obaveza na ovim forumima. Jos jednom dokazala sam tebi da sve moze se rijesiti na civilizovani nacin - kao vidis ne brisem niti ne editujem tvoje priloge.
Nikad ne dokazujem svoje stajaliste uz uporabu prijetnji ili psiholoskog nasilja. Smatram te punopravnim i ravnopravnim moderatorom na ovom forumu. Dokazala sam na nekoliko navrata na drugim Balkanskim forumima da branim i tvoje pravo na slobodu rijeci.
Cak i postujem tvoju odluku da si zatvorio ovu temu bez obzira da se sa njom ne slazem.
Ako ne zelis da ponovo otvoris ovu temu molim te ostavi ovaj problem Zetamanu , koji - kao najvise zakonsko i administrativno tijelo - moze objektivno razjasniti ovaj nesporazum.
S postovanjem ,
Carla
(Prijethodni prilog)
Sad obracam se tebi Cetiri kralja,
Puno sam razocarana tvojim ponasanjem.
-Varvarski brises poruke, koje inace namenjene su osobno meni.
-Umjesto da nezakonito i autoritarno zakljucas uvodne teme nasih gostiju i brises "nepodobne" upise ukljucajuci postove svojih sumoderatora molim te da navedes argumente ili objasnjenja koje negiraju/podrivaju teze onih upisa. Moras svojim ponasanjem sacuvati pravila kulturnog debatiranja i civilizovane razmjene misljenja/stavova (cak i onih suprotnih). Tvoje metode smatram totalitarnim jer one guse slobodu rijeci i su neprihvatljive na ovim forumima. Nemoj ponasati se kao Veliki Inkvizitor koji ima iskljucivu licenciju na jedino i nepogresljivo tumacenje Balkanskih pitanja/problema.
-Posto ti i ja uzivamo povjerenje Zetamana - vlasnika i Administratora ovih foruma, koji je nas obojicu obdario istim punomocjama i obavezama, molim te da sluzbeno (i osobno) otvoris ovu temu. Potpuno postujem tvoja prava i stajalista, sa kojima povremeno se nesuglasim ali ufam da ces se ponasati posteno kao pravi gentleman i Europljanin.
S postovanjem,
Carla
Restored post
from March 25 2007, 8:33 AM (deleted by 4Kings on April 1st)
Dear Greek Slav, Dear Zetaman
I share your concerns reg the arbitrary modrating policy implemented by some moderators on these forums. I have drawn Administrator's attention to that problem on many occasions.
I expect him to intervene soon.
There is no place for vulgarisms and obscenities on the Balkan forums.
I am used to the Balkan-style insults on these forums.
The most disturbing is the fact that some ( I stress some) of our fellow moderators engage in this kind of "activity".
Please, do not stoop to their level of behaviour.
They simply cover their inability of the civil debating with the primitive, personal attacks or "ethnic cleansing" with the deleting key replacing a trigger of the gun.
Sadly, this mentality (aggressive behavioural patterns)is a consequence of the post-war trauma and a deep moral crisis the peoples in the Balkans have been experiencing to this day.
Do not worry, please have a little bit of compassion and understanding towards them.
Time will eventually heal their psychological wounds.
Everybody is welcome on this hospitable forum regardless of her/his gender, race, nationality, faith or political views.
I extend my best regards to you and your wife.
Jasu/zdravo
Carla
Macedonian forum:
My Dear fellow moderator on the Macedonian forum,
I apologize for not posting my Easter greetings in Macedonian language.
As a citizen of the EU I fully respect Macedonian right for self-determination and I have proven it on many occasions on these forums.
As you are fully aware not all gustes who frequent the Macedonian forum speak Italian or English.
Since I do not speak your language (although I understand it quite well) the language of your culturally/linguistically relatively close neighbours seemed to be a natural choice.
Anyway, I am dissapointed that you focus your attention on the form of my post rather than its content and intentions.
Please remeber that this spiritual holiday symbolizes forgivness and good will.
XPHCTOC BOCKPECE !
P.S.
Please, respect my intellectual property as much I respect yours on all Balkan sub-forums.
This message has been edited by CARLADELPONTE on Apr 6, 2007 1:34 AM This message has been edited by CARLADELPONTE on Apr 3, 2007 4:14 AM This message has been edited by CARLADELPONTE on Apr 3, 2007 1:09 AM This message has been edited by CARLADELPONTE on Apr 2, 2007 10:06 AM
..izgleda da se ti dopisujes samo sa sobom!
Ovo samo pokazuje kakva si osoba!
Neznam zasto se toliko uzbudjujem,ali zaista nemogu da vjerujem koliko si zlonamerna!!!!
Ima i kod nas u Makedoniji jedna ludjakinja koja tvrdi da Makedonci su ne samo najstariji narod na svetu vec i preci tri rase bele, zute i crne i da od makedonskom jeziku poticu sve jezike na svetu.