Premda postoji vec otvorena tema u vezi sa Uskrsom ja se potpisujem pod tvojim zeljama.
Posto ove godine pravoslavni, katolicki , protestantski Uskrs kao i zidovski pesah se poklapaju zelim svim visenavedenim vjerskim grupama da provede ove blagdane u duhu mira , tolerancije i oprostaja.
Carla
< Page: 1 of 1 > >>
Nitkove, svaka ti cast - nadmasio si George'a Orwell'a
No score for this post April 19 2007, 8:35 AM
Stovani Nitkove,
Hvala ti lijepo na "duhovitom" prilogu, sa kojim ipak imam mali problem ......svi smo mi - u stvari - u cyber-prostoru.
Ti to dobro znas da nitko ne zna (nije u stanju da zna) tocno mjesto prebivalista upisnika/gosta ovih foruma.
Ufam da svojim upisom ne pokusavas "balkanizirati" globalni www-prostor uz uporabu granicnih stubova, bodljikave zice, kontrole putovnica i viza, a mozda i progona, hapsenja i mozda strijelanja "nepodobnih", drugomislecih posjetitelja foruma.
Jos jedno, ako Balkanski narodi i njihovi celnici ozbiljno misle o ulasku u Europske civilizacijske strukture, oni moraju se prilagoditi civilizovanim metodama debatiranja/komuniciranja. Mislim da bi bilo bolje da vise govorite o humanosti i univerzalnim moralnim vrijednostima i principima nego nacionalnom ponosu i da manje psujete na vase zemljopisne susjede (ukljucajuci vasu juzno-slavensku bracu) i Zapad, za kojim toliko tezite.
Problem je u tome da Balkanci tumace vanjsku/inozemnu kritiku kao oskvrnjivanje.
Izvini Nitkove nikad necu se prilagoditi tvojim normama debatiranja uz uporabu vulgarizama i psovaka. Mislim da Zetaman tocno to odredio na ovim forumima.
Primjecujem da sirom Balkana vase novinstvo/tisak pomalo se prilagodjavaju politicki korektnim izrazima kao naprimjer "gej" ili "Romi/Romski narod"...
Znas sta, Nitkove datcu ti jos jedan primjer: uporaba naziva "p...r" prema clanu iz mojeg radnog kolektiva, koji ima drugaciju seksualnu orijentaciju imalo bi ozbiljne disciplinarno-pravne poslijedice bez obzira na polozaj ili godisnji dohodak takvog "saljivca".
Privatnost svake osobe ja zakonski garantirana.
Posto vjerujem da ranije nego kasnije hocete uci u ravnopravnu i demokratsku obitelj Europske Unije dobro bi bilo da to pamtite.
This message has been edited by CARLADELPONTE on Apr 19, 2007 9:32 AM
|
|