--

<< Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  

Veliki uspjeh tenisera sa Balkana

September 9 2007 at 8:38 PM
No score for this post
  (Login CARLADELPONTE)
Croatia Forum Mods Group

-
Stovani balkanski prijatelji,

U ime svih ljubitelja tenisa na Zapadu cestitam Novaku Djokovicu i svim teniskim navijacima u svim post-Daytonskim balkanskim multietnickim zemljama : Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Makedoniji na velikom uspjehu na turniru US Open 2007.
Bez obzira na rezultat ovog meca Novak je bez sumnje najveci suvremeni veleposlanik balkanskog sporta u svijetu.
On uspjesno podrzava najbolje tradicije vasih tenisera-velikana iz proslosti : Franulovica,
Zivojinovica, Selesove, Ivanisevica, Ljubicica i mnogih drugih darovitih tenisera i teniserki sa Balkana.
Uljudno i dzentelmensko ponasanje Djokovica tijekom teniskih meceva svjedoci o njegovom odlicnom odgoju i izuzetno visokoj osobnoj kulturi.
On doprinosi ugledu Balklanskih naroda koje - kao poslijedica onog varvarskog gradjanskog bratoubilackog rata - nazalost jos do dan danas nezasluzeno pate na Zapadu od loseg imidza kao vulgarni i neodgojeni primitivci.

P.S.
Jos jednom molim moje sumoderatore da postuju moju osobnu intelektualnu imovinu.
Opetujem : samo Administrator Balkanskih Foruma ima pravo editirati odnosno brisati postove moderatora kojih on je inace osobno imenovao.

< Page: 1 of 1 > >>

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.Respond to this message   
AuthorReply

(Login JasamBozo)

Poruka Djokovica nasim nacionalistima

No score for this post
September 12 2007, 8:58 PM 

EVO VAMA CLANAK, KOJI SAM PROCITAO U HRVATSKOM TISKU :

U polufinalu turnira u Montrealu Novak Šokovic pobijedio je Rafaela Nadala,da bi u finalu dobio i samog nepobjedivog Rogera Federera. Nije to bilo iznenadjenje jer je prije Montreala Novak ipak bio cetvrti igrac svijeta, ali jest bilo cudo jer koji god covjek pobijedi Federera, napravio je cudo koje se moze mjeriti s osvajanjem Roland Garrosa.

Naime, Svicarac je ono sto su bili malobrojni u povijesti sporta - Borg, Edwin Moses, Sergej Bubka, mozda Pietro Menea - onaj s kime se drugi ne mjere, pa ce u njegovoj eri svaka rang-lista pocinjati tek od drugoga mjesta.

Pobijediti Federera znaci uciniti nesto po cemu ce te tvoja generacija doista pamtiti. Zato je, metaforicki govoreci, Roger Federer, osim sto je najusamljeniji, i najnesretniji tenisac danasnjice: jedino se njemu ne moze dogoditi da pobijedi Federera.

A onda se dogodilo to da je na dodjeli nagrada sluzbeni spiker najavio Šokovica kao hrvatskog tenisaca. Ovaj mu je savrseno mirno, pristojno i gospodstveno odgovorio: "Ja, naime, nisam iz Hrvatske, nego iz Srbije. Nema veze, ne ljutim se. To je ionako isto". Zvucao je taman tako kao da tjesi spikera i kao da mu je neugodno sto ce sad toliki svijet znati da je covjek pogrijesio.

Pokusajmo zamisliti sto bi se dogodilo da su nekog naseg sportasa proglasili za predstavnika Srbije. Taj bi nesretnik za pocetak morao dati sedam sovinistickih izjava za nase i za strane novine, spomenuti Vukovar i Skabrnju, pa zakljuciti kako bi bio sretniji da nije ni osvojio turnir, nego da mu se ovako nesto dogodi.

Ne treba sumnjati da bi se uvrijedjenom sportasu u prosvjedu pridruzilo i nadlezno ministarstvo, je li vanjskih poslova ili znanosti, to nismo sigurni, a premijera bi se u intervjuima pitalo kako je dozivio "najnoviju provokaciju" iz Montreala. Sigurno ima hrvatskih sportasa, znam barem za dvojicu ili trojicu, koji su gospoda poput Novaka Šokovica, no bi li se i oni odvazili reagirati poput njega?

Tenis je gospodski sport, u kojem publika ima biti tiho dok se igrac koncentrira. Netko je prije sedam-osam godina, u vrijeme Gorana Ivanisevica, rekao da je upravo tenis, a ne recimo nogomet, sport po kojem se Hrvati razlikuju od Srba. Htio je reci kako Srbi nikada ne mogu biti veliki tenisaci jer nisu gospoda. Nema nista sladje, barem kada je rijec o domoljubnoj oholosti, nego kada nam zivi zivot zvekne samarcinu.

Pa nabrajajmo: Novak Šokovic, Jelena Jankovic, Ana Ivanovic, i na nasu zalost, tu nije kraj! Srbi su u odnosu na Hrvate teniska velesila. Znaju ti simpaticni i pametni momci i te mocne a lijepe cure kako se pobjedjuje i kako se u bijelome sportu biva gospodin. Kao sto to, uostalom, zna i Ivan Ljubicic, pa je zato, nakon sto je sam samcat osvojio Davis Cup, u Vecernjem Listu bio na listi najnepopularnijih Hrvata.

I onda, mozemo li mi Hrvati podnijeti to da su Srbi najednom veca gospoda od nas? Tesko, skoro nikako, s mukom, a onda i s ignoriranjem. Pravit cemo se da tenisa vise nema! Ili cemo dobrome Novaku psovati mater jer je rekao golu istinu, da su Srbi i Hrvati isto. Kad ne bi bili isto, tada bi nas radovao Šokovięev uspjeh.

Autor : Miljenko Juricic

P.S.
Carla,
Reci, mi molim tko je glavni administrator/moderator na ovim forumima ?

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

(Login CARLADELPONTE)
Croatia Forum Mods Group

Bravo Nole, Jeca, Ana i Marin

No score for this post
January 23 2008, 12:13 AM 

U ime svih moderatora cestitam ljubiteljima tenisa iz Hrvatske , Slovenije i zapravo Srbije na sjajnim nastupima na Australian Open.

Njihovi uspjesi i uljudno ponasanje na teniskom terenu i ispred tv kamera doprinosi ugledu Balkanskih naroda koji na Zapadu jos uvijek nezasluzeno pate od loseg imidza izazvanog vasim varvarskim gradjanskim ratom 90-ih godina u proslom stolijecu.

Vjerujem u novu generaciju mladih Balkanaca i njihova dostignuca na medjunarodnoj sceni ne samo u sportu.

< Page: 1 of 1 > >>

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Current Topic - Veliki uspjeh tenisera sa Balkana  Respond to this message   
  << Previous Topic | Next Topic >>Return to Index  
Find more forums on PoliticsCreate your own forum at Network54
 Copyright © 1999-2008 Network54. All rights reserved.   Terms of Use   Privacy Statement