October 15 2004 at 1:48 PM Average Score 5.0 (2 people)
G (no login)
-
Da li kod vas ima muslimana koji se osecaju kao srbi? Kao, na primer, Emir Kusturica. I sta mislite o svemu ovome, uzimajuci u obzir da su bosnjaci u stvari uglavnom srbi koji su preuzeli islam? Nemam nameru da ikome namecem da je srbin, i ako smatrate da poreklom niste srbi vec neki drugi recite.
Pozdrav.
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
G (no login)
?
No score for this post
October 18 2004, 7:13 AM
Nice answer, thanks.
G (no login)
Re: Pitanje za Bosnjake
No score for this post
October 18 2004, 10:44 AM
I guess you anonymous think you are smarter than Emir Kusturica, the greatest movie productor on the balkans (he claims he is serbian, but muslimized) . If you are that smart please tell me the facts, do not insult! Insulting prooves nothing but your stupidity.
Anonymous (no login)
No score for this post
October 18 2004, 3:31 PM
Emir Kusturica je Cigan
G (no login)
No score for this post
October 18 2004, 5:38 PM
Haha! OK, kako ti kazes.
MarkoZG (no login)
No score for this post
October 19 2004, 5:25 AM
Pitanje za G-a. Zašto se Emir Kusturica do početka rata izjašnjavao kao jugoslaven a kad su počeli napadi na Sarajevo pobjegao je u okolna brda, pridružio se srbima i vikao "ja sam srbin"! Dvoličnost ili barbarstvo? Uzalud mu ta njegova "praška škola" i sve nagrade. Umjetnik bi trebao biti depolitiziran i cijepljen protiv svake mržnje. Ta spodoba NIJE i nikada neće biti umjetnik! Ta spodoba je bila još jedan miloševićev jatak i trebalo bi mu za sva vremena ZABRANITI dolazak u Sarajevo!
Lijep pozdrav iz Zagreba!
G (no login)
OK
No score for this post
October 19 2004, 10:56 AM
Pa ni ja ne volim Emira Kusturicu, niti njegove filmove. Istina, sve je tako "ciganski", ali ipak je on priznat. Mora da ima i bar neceg dobrog. Ali poenta mog pitanja nije bio on... Koliki je on srbin ili nesto drugo ne znam... Pozdrav za Zagreb
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
October 19 2004, 3:11 PM
MarkoZG,
Muslimani su ljudi ciji je um zaista zarobljen, iako veci deo muslimana zna i koju su im slavu predci slavili oni to nesmju nikada priznati. Dok su mnogi pokusali ispirati mozak ljudima niko nije bio toliko uspesan u tome kao islam. Sa muslimanom je moguce imai dialog o mnogim stvarima ali cim im pokazes istinu mozak im se zatvori kao skoljka i nema sanse da oni koriste kriticno razmisljanje i dodju do inteligntnog zakljucka.
(no login)
Ti glupi Marko
Score 1.0 (1 person)
October 20 2004, 9:15 AM
Marko ti nemas pojma vi Hrvati neznam odaklesi i nemas pojma sta pricas ti sa istinom nemas blage veze pretpostavljm dasi Katolik iz Bosne okakvoj istini ti pricas sta ste vi hrvati imali da trazite u Mostaru i drugim krajevima Bosne pogledaj samo tu sramotu imam prijtelja iz hrvtske koji je ratovao u Bosni sta trazite tamo sda svi viste veliki Hrbvati bogledaj fudbalski klub Velez koji je od svog postanka igrao pod bijelim brijegom a sad neki Zrinjski im uzeo stadion samo vi Hrvati mozete to sa svojom politikom ali doce sve na svoje obrazujse malo citaj stampu paces vidjeti stasu nasli u kancelariji bivseg prijcednika Hrvatske gos.Tudzmana idi u skolu posto nemas pojma sta pricas pozdrav mojim Bosancima.
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
October 20 2004, 3:35 PM
Pametni muhareme ( sa malim m)
Koji Hrvat prica cistu ekavicu? Ja sam Pravoslavne vere i Srbin od glave do pete. Primecujem da tvoj odgovor zaobilazi pomenute lazi iz Kuran koje te uce da se sperm stvara izmedju kicme i grudi . Ajde bolan ako je tako da mi to dokazemo, idi ti kod doktora neka te ustroji pa da mi vidimo ako ces uspeti napraviti dete sa tim organima izmedju kicme i grudi. Ahmmm da malo sutra. Laze te Kuran bolen nebio.
PS: Imali ijedan Musliman iz bilo koje drzave da je doprineo svetu koliko je Nikola Tesla?
G (no login)
UF
Score 5.0 (1 person)
October 31 2004, 5:19 PM
Uf bre... Nijedan bosnjak mi nije odgovorio na pitanje. Neki kazu - cutanje=odobravanje. Marko svaka cast, imas argumente na mestu.
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
October 31 2004, 8:59 PM
G
Nista bolje od ISTINE, zato sam se i namucio da procitam Kur'an i Hadite, veruj nije lako citati takav primitivizam.
Muslimanima samo treba namestiti ogledalo da se lepo vide u njemu i kada zaista shvate sta veruju gadice se sami sebi.
Gazija (no login)
No score for this post
November 3 2004, 7:26 PM
Joj sto ste mi vi Srbi I Hrvati (nacionalisti) dragi nemozete zamisliti.
Bolje bi vam bilo da sutite i zabijete se u vase katedrale i postanete kaludzeri jer sa takvim prljavim mozgom nemozete ni ulicu cistiti.
G (no login)
No score for this post
November 4 2004, 4:46 AM
Gazija
Odgovori mi na pitanje...
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
November 4 2004, 5:19 PM
Gazija,
Nije nacionalizam reci istinu. Vi verujete u paganskog Boga po imenu Hubal a zvali su ga Allah. Hubal je bio bog meseca i plodnosti, njegovi simboli su bili mlad mesec i tornjevi u obliku muskog uda koji se jos uvek nalaze pord dzamija. Muhamedov otac je bio pagan a ako prevedes njegovo ime sa arapskog znaci Allahov rob kao sto vi sami sebe i danas nazivate. Hubalovi vernici su trcali oko Kaba goli dok vi danas tricete obuceni, velika razlika nema sta. Kaba je bio glavni hram za paganskog boga Hubala a i danas je za vaseg Allaha. hubalovi vernici su postili za ramazan kao sto i vi danas radite. Hubalovi vernici su se klanjali prem Meki, bacali kamenje, pipkali crni kamen i ljubili ga da onaj isti crni kamen sto muslimani i danas obozavaju u Meki. Hubalovi vernici su dozvoljavali pedofiliju kao sto islam i dan danas dozvoljava. Glavni bog Muhamedovog pelemna je bio Hubal i ostao samo sto je muhamed malo preradio veru u monoteizam i danas nekoristite Hubalov kip. Na ovom prvom situ ces moci videti sliku tvoga boga Hubala/Allaha.
Nacionalizam je kada neko veruje da mora osvojiti svet za svoga paganskog boga kao sto Islam veruje. islam opravdava ubijanje silovanje i nasilje da se taj cilj ostvari.
Kur’an(Surah 8:39).
I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane.
Muhammed je ozenio dete od sest godina i sa njom imao sex kada je dete bilo samo devet godina staro, to moj prijatelju je divljastvo i primitivizam koji Islam i dan danas podrzava.
Pre nego sto nekoga zoves naconalista, sto Srbi nikada nisu bili pogledaj sebe dobro u ogledalo. U Srbiji zive razni narodi i Srbi su ih usvojili a islamu nikako nestima ako nepreteraju druge populacije u Islam. Sto se Hrvata tice tu vi sa njima imate puno zajednockog pravi nacionalisti nema sta. Vama i Hrvatima su smetali Srbi, Jevreji, Cigani pa ste ih u Jasenovcu klali i mucili bas bez imalo milosti. Ali neka sve to ostane pravom istinitom Bogu da vam za to sudi.
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
November 4 2004, 5:28 PM
PS:
Na Arapskom jeziku genericna rec za Boga je ROBI muslimani tu rec nikada nekoriste vec koriste Allah, Allah je oduvek bila specificna rec koja je oznacavala Hubala kao boga. U staroj arabiji su se molili Allahu dok su stajali pored Hubalovog kipa. Posto ime Muhammedovog oca je bilo Abdula a to znaci Allahov Rob a covek je bio pagan ocito on je bio rob Hubala/Allaha.
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
November 12 2004, 4:49 PM
Pa ovo je zaista zalost da ljudi koji tvrde da je vera istine nemogu mi odgovoriti na postavljena pitanja.
Imali ijedan Musliman ovde koji ima pojma u sta zaista veruje?
To je zaista prava tuga izdali ste svoju pravoslavnu veru i svoj narod da bi prihvatili pagansku veru o kojoj pojma nemate osim sto vas hodze lazu.
Marko (no login)
No score for this post
November 13 2004, 12:05 AM
G,
Vidis kako to ide kod Muslimana (poturcenih Srba)? Ako im das defintivne dokaze ili cute kao zaliveni ili psuju oba postupka tvrde da se nemogu sa istinom suociti. Jos nijedan mi nije dao inteligentan odgovor i neverujem da ce ikada.
solety (no login)
odgovor
No score for this post
November 20 2004, 8:05 AM
Evo malo povijesnih cinjenica! Da li su Srbi nacionalisti? Predvodnik Srba u prethodnom ratu bio je Slobodan Milošević koji je imao jednoglasnu podršku svih Srba zajedno sa svojim satelitom Karadžićem. Prvi je u Haagu, a drugi se skriva po okolnim šumama! Činjenica je da su njih dvojica vršili etničko čiščenje u Bosni i Hercegovini, ubijajući nesrbe i silujući nesrpkinje! Ako etničko čiščenje nije krajnji, nakaradni oblik nacionalizma onda sta je? Projekt velike srbije je propao, isto kao što će propast i svi ovakvi moralni i etički bolesnici kao dotični Marko, koji su sramota modernog svijeta! Gledam iz svoje perspektive Srbiju, jednu od najsiromašnijih a uskoro i najmanjih zemalja u Europi, koja će uskoro ostat na beogradskom pašaluku, kada se odvoje Vojvodina, Kosovo i Crna Gora! Pitam se da li vam je sad lijepo nakon cijelog zla koje ste napravili nad nesrbima, s prosječnom plaćom koliko ja dnevno potrošim! Ali neka, što ste htjeli to ste i dobili! Sanadera tretirate kao Boga kad vam dodje u posjet, ajme na šta ste spali, povraća mi se od vas! Nastojim biti donekle kulturan u ovom postu, ali sine Marko verbalno bi te doslovno ubio da udjem s tobom u bilo kakvu diskusiju. Pitam se dalje kako je tako nevina i nenacionalistička Srbija dala toliko glasova deklariranom, nacionalistu i velikosrbu nikoliću na prethodnim izborima, koji u svojim izjavama želi Srbiju do Karlobaga! Samo neka krene u pohod, pa da vas porazimo i ponizimo do kraja, jer ste očito preglup narod da shvatite da je vaša budućnost beogradski pašaluk, a velika Srbija san primitivaca i moralnih ispljuvaka! Toliko od mene, a vas sve takve kakvi jeste pljunem, i želim puno sreće u slijedećem razdoblju traženja hrane po kontejnerima, zimi bez grijanja i života u bijedi
G (no login)
No score for this post
November 20 2004, 10:56 AM
Covece, zasto saljes takvo pismo na moje pitanje? Zasto ne odgovoris na moje pitanje, a ne da lupas gluposti? Inace, u Vojvodini imas 85 % srba, tako da si ti taj koji sanja, a Srbija ce postati veca kada joj se prikljuci rep. Srpska.
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
November 21 2004, 1:06 PM
solety,
Zar ti nisi citao ili cuo nimalo realnih informacija o ratu u BiH?
Silovanja o kojima muslimani pricaju nesumnjam da su se mozda 2% dogodila a ostalo je bajka. Za vreme rata Bosanska vlada je tvrdila da su Srbi silovali 200,000 muslimanki. To se kasnije poazalo totalnom neistinom, seti se takodje Muslimanke koja je tvrdila da su je Srbi silovali a kada se porodila dete je bilo crnacko. Interesantno je takodje da Muslimani nikada nepricaju o silovanim Srpkinjama dok na sav glas jacucu o bulama koje su se sa crncima rokale a krivile srbe.
Za vreme rata u srbiji je ziveo veliki broj Muslimana i ostalih naroda niko ih nije isterao klao ili silovao dok su srbi gadno prosli u Muslimanskim i Hrvatskim krajevima. Pogledaj malo neutralne informacije nemoj samo slusati sto ti hodze i bosanska vrala servira.
sladjana (no login)
No score for this post
November 22 2004, 12:46 PM
Svim gradjanima Republike Bosne i Hercegovine cestitam nadolazeci praznik Dan Drzavnosti. 25.11. je dan kada je nasa Bih stala na svoje noge i postala drzava svih njenih naroda i narodnosti. Svoju nezavisnost smo u krvi stvorili i niko nam je nece moci oduzeti
solety (no login)
No score for this post
November 22 2004, 3:26 PM
Ovako Emir Kusturica je prodana duša i govno od čovjeka jer je izdao svoj narod, toliko o njemu više nije zaslužio! Sto se tiče vas Srba (ne bi htio generalizirat, ali iz vlastitog iskustva znam da vas je 99% u kurcu)cijeli život jebete u mozak sve oko sebe, i iskreno boli me ona stvar za vas! Svako normalan na svijetu zna ko je kriv, osim naravno vas govana od srba! Toliko od mene zauvijek na ovom forumu jer mi se diže kosa na glavi i skače tlak! Drukčije bi se mi razgovarali na ulici, jer s vama očito nema druge!
solety (no login)
No score for this post
November 22 2004, 3:33 PM
e zaboravio sam ovom degeneriku marku poručit, u pravu si legenda si i totalno inteligentan čovjek, daj si učini uslugu i utopi se u dunavu ili nekoj drugoj rijeci
solety (no login)
No score for this post
November 22 2004, 4:13 PM
Da ti točno odgovorim na pitanje! kod nas Muslimana nema ljudi koji se osjećaju kao Srbi, iz jednostavnog razloga zato što to nismo! Iz istog razloga kao što se Njemci ne osjećaju kao englezi i obratno kapiraš???
ehehehehe kako mozes porediti engleza i nemca budalo pricaju da razlicita jezika i sad srbi i vi poturceni ste razliciti jeli...al smo tvrdoglavi
solety (no login)
No score for this post
November 23 2004, 5:12 AM
Ovako, i da smo nastali od srba, ne osjećamo se Srbima. U tome je poanta a ne jesmo li nastali, kretenčino! Ja se osobno više osjećam kao bilo koja druga nacija na svijetu nego srbin zato jer ih mrzim! Jel sad kapiraš? Ti si izgleda markova kategorija
solety (no login)
No score for this post
November 23 2004, 5:29 AM
Da ti još malo dočaram! Pitaj Amera da li se osjeća kao Englez? pričaju isti jezik i nastali su od njih, ali ne osjeća! Dečko promašio si poantu
da ali ameri nisu prihvatili drugu vjeru da postanu drugaciji onu su se odvojili jer su im englezi stavljali mnoge takse zbog zastite 13 kolonija u "indijansko-francuzkom ratu" ameri nisu prihvatili te takse jer su smatrali da se engleska bori samo za sebe a ne za njih jos su se bunili zbog blokade mornice jer su im englezi blokirali put da saradjuju za engleskim neprijateljima (napoleon)..i to je njihova prica a vi poturceni vi ste sramota prodali vjeru i naciju za veceru...takvi i jeste jer nemate dokaze nikakve da niste nastali od srba ili hrvata hajde molim te da mi jedan obrazovan covjek objasni sa dokazima da su "bosjnaci" ikada kao sopstveni narod dosli na balkan...nigde nepise jer ste bili srbi/hrvati i kad su turci dosli poturcili se i sada solite pamet kako ste bosnjaci drugi narod skroz koji medjutim prica srpski jezik...dali mislite da ste arapi neki ili nesto tako jer ovako kako pricate i ponasate izgleda da ste zaboravili da ste uopste sloveni...turci su dobar posao uradili svama negovori se bezveze "ako je turcin krvav do lakta on mora biti do ramena" vi nas mrzite jer ste toliko prihvatili turke da morate uraditi sta god samo da niste srbi...ljuti te se vi koliko hocete ali ta istina stoji nasli bi bolje prijatelje sa srbima da prihvatite to kao civilizovani ljudi (naprimjer ameri koji isto prihvate da su od engleza) suvise ste fanaticni gospodine kao dobar broj muslimana
apbklp (no login)
hej drazo
Score 5.0 (1 person)
November 24 2004, 4:43 AM
hej drazo,
Daj saberi se malo, u prethodnim porukama si pisao da su Bosnjaci nastali od Srba tako sto su promijenili pravoslavnu vjeru u doba Turaka. U zadnjem postu pises "nigde nepise jer ste bili srbi/hrvati i kad su turci dosli poturcili se". Dakle po tome mogli smo biti i Hrvati. Prvo se odredi jesmo li od Hrvata ili Srba. Moram priznati, jedan si od rijetkih Srba koji ostavlja i hrvatsku mogucnost porijekla Bosnjaka.
Najnovija genetska istrazivanja ne ostavljaju mjesta sumnji u to da su Bosnjaci i Hrvati vrlo bliski po svome iranskom porijeklu, i da su prakticno jedan narod, samo se postavlja pitanje imenovanja toga naroda, da li samo kao Bosnjaci, da li samo kao Hrvati ili kao nesto trece npr. Bosnjaci - Hrvati. U svakom slucaju genetika ne ostavlja nikakvog mjesta srpsko - slavenskoj komponenti kod ovoga naroda.
Tvoja recenica: "a vi poturceni vi ste sramota prodali vjeru i naciju za veceru" je cisti nonsens: nasi preci kada su napustili bogumilstvo i primili Islam nisi postali nista manji sinovi svoje domovine Bosne. Procitaj sta Srbin - Vasa Pelagic pise u svojoj “Istoriji bosansko-ercegovacke bune”, 2 izdanje, Budimpesta 1880, str. 39: “Ovom je mnogo doprinela i demokratska priroda muhamedanske vjere i uprave. Uz to i bogomili su se listom isturcili, jer su ih zbog njihove vjere slobodoumne gonili i pravoslavni i katolici.” Dakle, po Pelagicu poturcila se i vlastela i seljaci pa je jasno gdje su korijeni onih koji se jos i danas imenuju Bosnjacima.
Ako je Stevan Prvovencani okrunjen za srpskog kralja od strane pape Honorija to znaci da je priznao papu i postao katolik. Da li to znaci da je i on "prodao vjeru i naciju za veceru" i da je u balkanskim relacijama postao Hrvat?
Znam da srpska propaganda ne moze dati odgovor na ova pitanja, jer luta izmedju vjere i nacije, pa ako one prema kojima ima aspiracije ne moze svrstati u pravoslavce, onda uvodi spasonosni pojam Srbi katolicke, bogumilske ili islamske vjere.
Ako su stanovnici srednjovjekovne Bosne (prije dolaska Turaka) bili pravoslavci, zasto su onda srpski pravoslavni vladari (Dusan i ostali) poduzimali vojne pohode u cilju iskorijenjivanja bogumilske hereze i na isto pozivali papu i madzarskog kralja. O kakvoj se herezi radi ako su nasi preci bili pravoslavci? Ako mozes, molim te odgovori mi egzaktno na ovo pitanje.
Isto vrijedi i za hrvatsku propagandu, jedan njihov povijesnicar se ubi dokazujuci da su doslovno svi bosanski banovi i kraljevi bili katolici, jer time zeli dokazati da su u stvari bili Hrvati. A to sto se npr. bosanski kralj Tvrtko nikada nije imenovao drugacije nego Bosnjak, naravno vas ne zamara, nego jednostavno dinastiju Kotromanica proglasite jednom od srpskih dinastija i stvar je rijesena.
I dan danas Katolicka crkva u BiH obiljezava samo dva datuma iz srednjovjekovne bosanske povijesti i to ona koja su na neki nacin vezana za Vatikan, jer ne moze potkrijepiti tezu o hrvatskom porijeklu nasih predaka, pa se okrece samo vjerskim stvarima. Prva je godisnjica tzv. Bilinopoljske abiuracije (kada su se Bosnjaci pod vodstvom Kulina bana, a pred papinim inkvizitorom Kazamarisom odrekli hereze da bi izbjegli krizarski rat - kada je opasnost od rata prosla opet su se vratili bogumilstvu), a druga je godisnjica smrti zadnje bosanske kraljice Katarine koja je nakon sto su Turci zauzeli Bosnu otisla u Rim i tamo umrla. Ne bi ona njima bila toliko interesantna, da nije prije svoje smrti Bosnu darovala Vatikanu - na sto, naravno, nije imala pravo iz najmanje dva (a sigurno i vise) razloga (1. ona nije bila kraljica u pravom - nasljednom smislu rijeci, nego samo kraljeva zena, odnosno kraljica majka koja je zadnjem bosanskom kralju rodila sina kao nasljednika i kcer kao princezu, pa je nasljedstvo nad prijestoljem i bosanskom zemljom otislo drugom linijom na onoga - njenog sina - koji je primio Islam; 2. ona je bila od roda bogumilskih Kosaca, koji su bili feudalni vladari jednog dijela zemlje i podlozni Kotromanicima koji su bili jedini i istinski vladari onog teritorija koji se naziva prava Bosna).
Zasto katolicka crkva u BiH ne obiljezava nijedan datum vezan direktno za dinastiju Kotromanica? Odgovor je jednostavan: Kotromanici nisu bili primjerni katolici, a najcesce nisu uopce ni bili katolici, a sa hrvatstvom ih je jako tesko povezati - a da to ne ispadne lakrdija, a kako ces vidjeti njih je bez jos vece lakrdije tesko povezati i sa srpstvom.
Povijesno je opcepoznata stvar da se 22 godine prije bitke na Kosovu polju Tvrtko proglasio za kralja Srba zbog, kako povijest kaze, tankih rodbinskih veza sa Nemanjicima koje je stekao zenidbom. Samo se ta njegova titula odnosi na narod - Srbe, a sve ostale (kralj Bosne, Zapadnih strana, Donjih krajeva itd) na teritorije. Dakle on je bio kralj Srba a ne Srbije, i samo se tako mogao imenovati jer Srbi tada nisu imali jedinstvenu zemlju nego nekoliko sitnih vladara. Jedan od njih je bio i knez Lazar Hrebeljanovic koji je priznao Tvrtka za svoga vladara (citaj: postao mu vazal) nakon sto je skupa sa Tvrtkom pobijedio i oslijepio svoga najveceg rivala medju Srbima - Nikolu Altomanovica. Bez Tvrtka to nikada ne bi mogao uciniti, pa ga je morao priznati za svoga gazdu.
Obzirom da je Tvrko bio vrhovni vladar Srba morao ih je braniti od Turaka na Kosovu polju pa je i poslao dole svoju vojsku pod komandom bogumila Vlatka Vukovica da se skupa sa njegovim vazalima Lazarom Hrebeljanovicem i Milosem Kobilicem bori protiv Osmanlija. Kad je Srbin - Vuk Brankovic (kako vi kazete) nacinio izdajstvo sve je propalo, Turci su pobijedili i kralj Tvrtko je izgubio Kosovo. Vec od naredne 1390 godine se Tvrtko titulira samo kao kralj Raske, Bosne, Dalmacije, Hrvatske i Primorja - dakle nema Srba u svojoj tituli. Da se on osjecao Srbinom i da su Bosnjaci bili Srbi mogao je tu titulu komotno zadrzati, ali nije. Molim te, pogodi razlog zasto je nije zadrzao. Kad bih ja tebi sada rekao da je na osnovu ovoga Kosovo, a i Sandzak - Raska, bosansko - ti bi sigurno popizdio. Sta ces, vi imate mit, a povijest je nasoj strani. Ne boj se necemo mi traziti Kosovo, suvise je zapaljivo, ne traba nam jos problema, sami to rijesite sa Albancima. Ali Sandzak se mora kad - tad prikljuciti svojoj bosanskoj matici.
zodra (no login)
No score for this post
November 24 2004, 2:39 PM
posten odgovor...hmm stavio sam hrvate sa srbima jer..neznam i oni se racunaju kao sloveni i zbog toga pravi malo logike da su i oni dosli na ta plemena kao i srbi i zbog toga jednostavno necu ja sada izbaciti hrvate iz istorije bosne bez ijednog dokaza mora se i to prihvatiti jebi kad se nevolimo ali to je druga stvar...verovatno je problem da ja i ostali srbi i svi sa balkana posmatraju svoju istoriju na tradicionalistcki istoriski nacin...(ako znas ocemu pricam) ali se ipak trudim da pogledam sa vase strane isto jer jebiga korisno je ali opet i ja slutim sa puta i pocinjem pricati o istoriji kao i neki moji tvrdoglavni (zbog ljutnje najvise)...postavljas dobra pitanja i na zalost ih nemogu odgovoriti neslazem se da su istiniti ali u isto vreme necu te ideje i te argumente odbiti jer kad se tice istorije a pogotovo nase balkanske trebaju se sloziti sve istine i sve price da se moze istorija stvarno iskreno sastaviti...dobro sto si pomenuo bogomilje za njih sam skroz zaboravio...neznam sta da kazem dobar argument ali mi samo fale dokazi koje imas ja mislim jer nebi mogao ovako nesto napisati...dali mozda studiras istoriju???
Neutralan (no login)
Za mr G-a i sve ostale
No score for this post
November 25 2004, 8:57 PM
Odgovoricu ja na tvoje pitanje.
Kao prvo ja sam Albanac.
Sto se tice bosnjaka mogu ti reci da su oni jako frustriran narod jer ne znaju kome pripadaju, nemaju svoje ja, nisu nacija uopste jer ne ispunjavaju uslove za to.
Poznajem mnogo bosnjaka i narocito sam upoznao mnogo od njih posle rata. Bio sam zapanjen mrznjom koju gaje prema Albancima, zamislite Albancima.
Jos jedna stvar - Ja nisam nacionalista niti imam nekih pretenzija prema bilo cijoj teritoriji.
Zato, Srbi, nemojte da se ljutite kad kazem sledece:
Ne razumem zasto Bosnjaci u tolikoj meri mrze Albance kad im Albanci nisu nista nazao ucinili. Bosnjaci bi trebali da budu vise kivni na Srbe koji su ih potamanili ko bubasvabe u Srebrenici i sirom Bosne...
Zasto se uopste mesam u ovu diskusiju? Pa iz privatnih razloga.... Volim jednu Bosnjakinju a njena me porodica mrzi zato sto sam SIPTAR. Ljudi, verujte, to boli...
Nadam se da ce se jednog dana sve lepo srediti i da ce svi narodi na Balkanu da se okrenu pametnijim stvarima i razvoju a da za sobom ostave svu mrznju koja nas samo ukopava.........
Pozdrav svima.
Moje pismo shvatite kao izraz trenutne slabosti i mojeg emotivnog stanja.... Peace brothers...
Marko (no login)
No score for this post
November 26 2004, 2:07 PM
Bosaceros,
Dali ste vi primetili kako allahovi junaci nastradase u Iraku? Kakav je to bre allah koji ni prst nece da digne da pomogne svojim silnim muhadzadinima?
Ma nema nista bolan od krmka allaha i njegovog psa Muhammeda.
Marko (no login)
Score 5.0 (1 person)
November 26 2004, 2:11 PM
Afganistan i Irak su pali Arabija Sirija i Iran su sledeci na listi.
Long live the USA.
KaMikaZza (no login)
No score for this post
November 28 2004, 3:27 AM
Vidi se Marko da ti nemas dvije ciste, kada se radi o cistim faktima.
Eeee Boze, dokle li ce ova srpska propaganda jos postojati. nemojte nam se tamo pogusiti u toj vasoj velikoj srbiji s tom vasom, nama vec poznatoj, tematikom.
Peace
insan (no login)
No score for this post
December 1 2004, 2:57 PM
Neka je mir i boziji blagoslov sa vama...da bi razumio ko je Bosnjak, mozda bi morao prvo poznavati sebe. Ali posto smo vrlo daleko od istine, mozda nikad ni saznat neces. Kazu umni i uceni, da je covjek stvoren da bi spoznao sebe, pa kad i ako spozna sebe onda ce spoznat i stvoritelja. Interesantno je koliko li se Srbi i Hrvati trude da prisvoje Bosnjake muslimane. Za dobrim konjem se prasina dize, kazivali nam stari . Helem da skratim, Bosnjak, pa jos musliman, ima li ista ljepse i plemenitije na ovoj kugli zemaljskoj. Nema! Ali, srz svih problema, pocnimo sa svojatanjima, pa manipulacije da Bosnjaci ne znaju ko su...jeste neznanje. Dragi Marko (ima li znacenje ovo ime?)ne zamaraj se ti time ko su Bosnjaci, znaju oni ko su, bar oni koji hoce da znaju, a to je dovoljno, VJERUJ,vec zapitaj sebe ko si ti.Jer medicina je danas dokazala kako nastaje beba, da ne kazem covjek. Isto tako naucne cinjenice koje su potvrdile ajete u Kuranu o postanku, nastanku... kao i bezbroj drugih naucno dokazanih cinjenica.Tako da je sasvim jasno sta je Kuran i ko je bio Muhammed s.a.w.s. Ako si vjernik, sto neprimjecujem iz izlozenog, moras( nije vise stvar tvoga licnog izbora, nego ti bog nalaze to!)imati respekt za drugacije vjerovanje. Steta sto tebe Allah Uzviseni nije uputio na pravi put, jer koga On uputi niko ga okrenuti ne moze i obratno. A sto se tice Iraka, ...kao i drugih americkih podviga moderne demokratije, razmisli mozda je to opomena tebi, meni i svima onima koji imaju razum pa ga i koriste ili pak nekoriste. Razmisli covjece gdje stojis danas jer odgovaraces sutra pred svojim Stvoriteljem zasto nisi digao svoj glas kad je "tamo neko daleko" ugrozen bio.Sto se tice razlike izmedju muslimana i Marko tebe i takvih poput tebe je ta sto svaki musliman zna kome se moli, zna ko mu je Gospodar. Kod vas se insan malo pocesce i zbuni kad zaboravi ko je Gospod...Islam koji nam zele predstaviti Bush, Milosevic Tudman i company nije islam i mene kao vjernicu njihova ocajnicka nervoza radi pokusaja da se ocrni sto vise, samo jaca i daje snagu. A pravda ce stici za sve nas, ne na ovom svijetu i ne od COVJEKA nego onda kad mi vise nebudemo imali sansu da kazemo nesto, jer smo svaku sansu prokockali. Vise i ne znamo sta je pravda. Ali ima Onaj ko zna. Amin, uslisaj Gospodaru. Oprosti im jer neznaju sta rade.
Marko (no login)
No score for this post
December 3 2004, 3:52 PM
insan,
Bas mi je drago da ti napisa ono sto si gore napisao sada si mi pomogao da dokazem sta je islam zaista.
Tvoje reci:
"Kazu umni i uceni, da je covjek stvoren da bi spoznao sebe, pa kad i ako spozna sebe onda ce spoznat i stvoritelja".
U paganskoj/satanskoj veri se oduvek verovalo da je "sveto apsolutno nista" ili drugim recima bog(po njihovom shvatanju) je eksplodirao u universum i zato je sve deo boga. Odatle potice i Big Bang teorija. Po toj veri posto je sve deo Boga kada covek zaista upozna sebe upozna i boga jer oni veruju da su bogovi. Upravo zato su Arpi izmisli nulu da bi objasnili sta je zaista njihov bog.
Jevrejska i Hricanska vera se u tome razlikuje od svih laznih vera mi verujemo da je Bog jedan a iskazuje se u tri kao sto si ti jedan covek sa dusom, telom i intelektom. Fizicko telo je neto materijalno a dusa i intelekt duhovno/vrsta energije. Isus ima fizicko telo Otac je duhvno bice poput intelekta a Sveti Duh je takodje duhovno bice poput duse.
Bog je stvoritelj a svi i sve ostalo su stvorenja. Bog nije nijedan delic sebe pretvrio u universum vec je samo komandovao da se universum pojavi. Znaci u mojoj veri samo je Bog Bog i nista drugo nema sanse da covek postane Bog. Djavolov greh je upravo to sto ti verujes on je zelo da se popne na Boziji prestol (da postane bog) i naravno u svojim laznim verama pod mnogo varijanti je to ucio ljude. BOG JE STVRITELJ MI SMO STVORENJA.
Mnogi muslimani nisu svesni da islam na najvisem nivou upravo uci ljude to sto si ti izjavio, bas mi je drago da si. Hvala ti sto si mi pomogao da objasnim ljudima da je Islam samo paganska vera pod maskom.
BOG JE JEDAN I NIKO I NISTA NIJE DEO BOGA OSIM BOGA SVE OSTALO U UNIVERSUMU JE BOG STVRIO A NIJEDAN DELIC SEBE NIJE U UNIVERSUM PRETVRIO. To je jedna od velikih razlika Hricanstva i ostalih vera. Alksadnar mekdosnki je verovao takodje da je on bog i umro je kada je bio samo 30 od pica nije sam sebe mogao spsiti a Isus je digao sebe iz mrtvih, ipak to je ogromna razlika. Muhamed/pedofil, ubica, pljackaros je takodje umro i istrulio a sam sebe nije mogao spasiti. jadni su ti sto veruju da su Bogovi a sami sebe spasiti nemogu.
Marko (no login)
No score for this post
December 3 2004, 4:02 PM
PS:
Kur'an tvrdi da sperm se stvara izmedju kicme i grudi danas je poznato da je to greska koju je prvo pisao Hippocrates u 400 BC.
Kur'an Sura 86:6. Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
Kur'an Sura 86:7. koja između kičme i grudi izlazi,
Cim ti odes kod doktora da te ustroji pa bez muda uspes napraviti dete a po kur'an to je moguce ja cu preci u silam. Ali ako nemozes to uraditi budi covek pa reci istinu da je to neistina izjavljan u Kur'an.
Marko (no login)
No score for this post
December 3 2004, 4:03 PM
Islam*
Marko (no login)
No score for this post
December 3 2004, 11:30 PM
PS:
Pre nego sto se ljutis na mene za ono sto sam gore napisao o Muhammedu da je pedofil, ubica i pljackaros pogledaj Kur'an dobro i Hadite.
Muhammed je ozenio dete Aisu i imao sex sa njom kada je ona bila devet godina stara a on 54 to moj prijatelju je pedofilija u pravom smislu reci.
Muhamed je prvo pobio svoje komsije u meki i onda nastavio sa svojom armijom da kaspi sve one koji nisu prihvatili islam, to ga cini ubicom posto je ubijao ljude.
Pljacka je kada covek otme tudju imovinu. Muhammedova armija je ubila ljude i odnela sve sto je vredelo cak i ljude su drzali kao robove specijalno zene kao sex robinje a i muhammed je licno to radio. Marija je bila Hricanka koja nikada nije prihvatila islam i on je drzao kao sex robinju. Rayhana je bila Jevrjka cijeg muza je Muhammed ubio i silom nju odveo da mu bude sex robinja. jos sto je gore je da je muhamed takodje uzeo zenu svoga sina Zaida sto samo najprmitivniji krmak na svetu bi mogao uraditi. Da Zaynab je bila zena njegovog sina Zaida pre nego sto je Muhammed uzeo za svoju. Sad procitaj Sura 33:36-38).
Dok je muhammed dozvoljavao ostalim muslimanima da imaju 4 zene on je za sebe uzeo 20, koja pravda. Znam da muslimani pokusaju to opravdati da kao fol Muhammed je bio perfektan. Hmmmmmmmmm dali je to istina? Gde u Kur'an pise da je Muhammed bio perfektan? pise u stvari da se molio za oprostaj svojih grehova sto tvrdi da nije bio perfektan. A naravno da je bio perfektan nebi bio pedofil, ubica i pljackaros.
KaMikaZza (no login)
No score for this post
December 8 2004, 4:57 AM
Te knjige, Marko, koje ti citas su ocito napisana cirilicom, pa zato i nije cudo to sto govoris hahahaa
"Ko ne postuje svoju vjeru, ne postuje ni tudju" sveto pravilo balkanskog naroda.
Nego de ti meni reci, koliko kosta mjesecno taj internet tamo u ludnici, da ti platim unaprijed do Nove Godine
Marko (no login)
No score for this post
December 13 2004, 2:58 PM
KaMikaZza
Kao uvek kada muslimanu das istinu koja nestima, onda krene u personalni napad posto nije u stanju da brani svoju veru logikom i dokazima.
Ja necitam knjige pisane cirilicom vec Kur'an i Hadite a to zlo su pisali Muslimani.
Dali ti znas da Kur'an koji ti citas danas nije orginal? Dali znas da je treci kalip islama izdao novu versiju Kur'an i naredio da se sve druge versije vrate njemu i onda ih je spalio?
Tvoje poruke mi kazu ili si zaista jako neuk po pitanju islama ili si LAZOV najgore kategorije posto sam Muhammed je rekao "priznaj istinu i kada je protiv tebe" ako si ikakav Musliman trebao bi priznati da je Muhammed ozenio dete i imao sex sa Aisom kad aje ona bila jadno dete od 9a on matori deda od 54, to ga cini pedofilom.
U kuran bezbroj pita opisuje borbe u kojima je Muhammedova armija pobila ljude to ga cini ubicom. Na samom pocetki Islama on je pobio svoje komsije u meki.
Dozvolio je svojoj armiji da siluju zene i da ih odvode u rosptvo sam muhamed je dao primer kada je ubio muza od Rayhana i nju silom odveo da mu bude sex robinja.
Dozvoljavao je svojoj armiji da pokupi imovinu pobijenih naroda a to ga cini pljackarosom.
Nemoj se baviti lazima, danas svak ko ima komp moze vrlo lako da proveri sve sto ja pisem a i ono sto ti lupetas.
MarkoZG (no login)
No score for this post
December 13 2004, 3:45 PM
reci ti meni marko jel tebe neki musliman naguzio kad si bio mali pa ih sada tako mrziš ili te naguzio nedavno pa si ljut na sve njih? hahahahaha
ja naprosto ne mogu shvatiti tvoju opsjednutost muslimanima. to jos nikada nigdje nisam vidio. vec si redove i redove teksta potrošio na njih i dolare potrošio na internet a nikome ništa nisi dokazao. pa ni sebi samome. prazne priče
ajde priznaj meni i ostalima na forumu gdje leži tvoj problem. tvoj pregolemi teret.
Marko (no login)
No score for this post
December 13 2004, 8:57 PM
MarkoZG,
Da si Hrican znao bi da je misija koju nam je Isus dao je da pripovedamo izgubljenim slucajevima kao sto su muslimani.
Marko (no login)
No score for this post
December 13 2004, 9:05 PM
KaMikaZza,
Kako ti objasnjavas da mali Izrael cija populacija je jedva 6.7 milijona svake godine proizvede vise naucnih dela nego sve islamske zemlje ukupno, od pocetka Islama pa do danas. Sa populacijom od 1.2 Bilijona Islamske zemlje bi trebale voditi svet sa naukom. Zar to tebi nekaze da samo najprimitivniji narodi sveta su prihvatili Islam i da ih Islam zatuca jos vise da se nikada nemogu izvuci iz primitivizma?
Zamisli tako mala populacija kao Izrael proizvede vise nauke za godinu dana nego sve islamske zemlje u zadnjih 14 vekova, to je zaista ogromna sramota za svakoga Muslimana i zivi dokaz da ste na pogresnom putu.
Bosanskisrbin (no login)
ODGOVOR
No score for this post
December 19 2004, 4:58 PM
Pitate Bosnjake da li su oni Srbi, a istovremeno im i nudite odgovor??
Pitate, a vase pitanje nosi uvrjedu.
Tu vam je i odgovor, taman i da jesu, nece da budu. Sasvim normalno. Zasto bih i bili ono sto ih vrijedja, ponizava, i na kraju prijeti njihovom opstanku.
A vi, mislim, takvi kao ti Marko, Drazo, Gorane jesu bas taj razlog zasto njih ta prica boli.
Vi, ste razlog zasto i mene ta prica boli.
Vi predstavljate sve ono cega se ja stidim kod svog naroda.
Vi ste Srpska sramota.
Zasto:
- Uvjek kad vrijedjate druge vi u stvari pricate naj vise o samome sebi. Covjek koji vrijedja drugog ustvari nevoli samog sebe.
- Mi, odnosno takvi kao vi, smo otjerali Muslimane- Bosnjake od nas. Stalno nekome ponavljati da je Srbin poturica, a to znaci izdajica, los covjek, znaci kad bi i taj covjeko to i priznao, sta bi on to priznao, da je los covjek, bezvrjedan, poturica, necovjek, izdajica? A zasto? Samo zato sto je pripadnik jedne druge vjere? Necuveno i sramota.
- Ako ste vi Srbi ( ideloski) ja nisam srbin!!!! Vi i Takvi kao vi su prije 15 godina poceli odredjivati sta je to srbin i sebe, odnosno svoju ideolgiju, uzeli za mjerilo srpstva. Po vama ja nisam Srbin.
- Dok je god nacionalnost ideoloska odrednica i istorijska dogma, a ne stvar rodjenja i jezika, dokaz je psihloske patologje te nacije. ( patologija-bolest, za ne upucene).Ovo se odnosi na sve i Srbe i Bosnjake i Hrvate.
Ti Marko spominjes Hriscanstvo. Nemoj molim te!!!
Samo da te podsjetim "kako sudite drugima sudit ce se i vama"!!!
Procitaj novi zavjet.
Sramota me je i kao pravoslavnog hriscanina kad procitam ovakve komentare.
Sustina pravoslavlje jeste pronaci Boga u sebi, odnosno TO Nesto bozansko, koje jeste ljubav, koje jeste mir, koje jeste dobrota, prastanje, i molba za oprostaj. Sustina jeste to pronaci i u skladu sa tim i rasti.Do sustine ponoce Isusa Hrista.
Sustina pravoslavlja i islama uopste nisu razicite.
Kao sto rece Sveti Isak Sirin " ko vidi andjele veliki je, a onaj ko vidi sebe jos je veci"
A kako to fino pise u hadisima " ko ne postane boljim covjekom, postat ce gori".
Kao sto se vidi obadvije poruke su upucene ljdima da postanu bolji kroz spoznaju sebe i boga.
Sto se tice muslimana i nacionalnog porjekla:
meni su ponos i Mesa Selimovic, i Mehmed Pasa Sokolovic, I Omer Beg Skopljak i svi ostali. A I Emir Kusturica.
I nemojte molim vas pricati o Bogumilima. Svaka vasa rijec ih/nas vrijedja jer dolazi iz vaseg neznanja.Ovo molim sve.
Kad glupi pricaju obicno pamet zacuti.
Razlog je mog javljanja.
Molim mioju bracu Muslimane-Bosnjake da nam oproste. Zbog ovakvih kao sto su ovi, stidim se. Molim za oprost, iako nisam od tih, i za Srebrenicu i za sve ostale zlocine.
Molim vas zbog buducnosti. Jer mi jedni bez drugih nemozemo. Podjeljeno bice nemoze da zivi.Ono umire.
Ako ima istine u onome sto je jedan napisao, nesto u fazonu " mozda smo i bili srbi, ali vise nismo. i mrzimo srbe."
Nemojte barem da mrzite. Mrzeci njih mozda tako mrzite barem dio sebe. Nemojte da nas mrzite zog takvih kao marko, goran i Draza.Nismo svi takvi!!! Jer oni su izrodi, a ne vi!!!
Molim vas sve da razumijete moje pisanje ne kao vrijedjanje, nego kao poziv na razmisljanje.
Marko, Gorane i Drazo, oprostite i vi. Oprostite jer ja sam napao vas nacin razmisljanja i shvatanja svjeta, mrznju koju Vi sijete. Ne vas kao licnosti: Smatram da u svakom covjeku postoiji i nesto dobro. Razvijajte to u sebi. I da vas podsjedim na rijeci MOG Srpskog Patrijarha Pavla " Budite ljudi iako ste Srbi".
Pozivam Svoju bracu Hrvate i da oni razmisle: ipak govorite isti jezik kao mi. Da to nije slucaj vi sada nebih razumjeli moje rijeci. A ako i pored toga mislite da je drugacije i da ste iranci, il nesto drugo, dobro ostanite to, al ipak (p)ostanite ljudi.
Puno pozdrava svim dobronamjernim ljudima
Selam ili mir sa vama
Bog nam svima pomogao i dao nam snage da budemo bolji.
G (no login)
No score for this post
December 19 2004, 6:17 PM
O kom Goranu ti pricas? Ja sam zapoceo ovu temu, i kao srbin, nisam ni u jednom trenutku vredjao bosnjake. Dobro znamo da su mnogi silom primili islam, i da je njima bilo najgore. Pozdrav za sve.
G (no login)
No score for this post
December 19 2004, 6:24 PM
Jos nesto - Potpuno se slazem sa time sto si rekao, i moram da kazem da smo mi (srbi) najvise krivi zbog nesuglasica sa muslimanima, jer nismo hteli da ih prihvatimo kao srbe, a ko zna koliko bi nam svima bilo bolje da smo ih prihvatili. Ja moram isto tako da kazem da mi je zao zbog svega ovoga.
Za G
Tvoje pitanje:
"Da li kod vas ima muslimana koji se osecaju kao srbi? Kao, na primer, Emir Kusturica. I sta mislite o svemu ovome, uzimajuci u obzir da su bosnjaci u stvari uglavnom srbi koji su preuzeli islam? Nemam nameru da ikome namecem da je srbin, i ako smatrate da poreklom niste srbi vec neki drugi recite.
Pozdrav."
- Kazes da ne nameces, a tvrdis da su oni to u stvari.???
Kontradiktornost.
- Kad vec znas sta su, zasto ih pitas????
- Ustvari sta ti hoces svojim pitanjem??? Da ti ljudi dodju i kazu da mi smo srbi, voli nas, prihvati nas!!!??????
Covjece prihvati ljude onakve kakve jesu!!! I voli ih kao takve!!! S tim si vec mnogo ucinio i sebi i drugima.
I Procitaj svoje komentare!!!! I razmisli dobro o njima!
Bez uvrijede, ja i dalje u tome prepoznajem onaj pogubni nacin razmisljanja koji je vladao zadnjih 15 godina.
pozdrav
G (no login)
No score for this post
December 19 2004, 6:55 PM
Covece, sta je sa tobom? Kako sam ja uvredio bosnjake? Naveo sam da su uglavnom srpskog porekla, i da ako to nije tako, kazu neki komentar, i njihovo misljenje. Nisam nametao nista.
G (no login)
No score for this post
December 19 2004, 6:59 PM
I oni sami kazu da su srpskog i hrvatskog porekla. A ja sam ih pitao kakav im je odnos prema toj cinjenici.
czbron (no login)
No score for this post
December 22 2004, 8:10 PM
Ajd' sad malo o fudbalu (nogometu)...Citao sam , citao i ... nista.Saznao sam nekoliko novih informacija izvadjenih iz konteksta svetih knjiga i skontao da smo u stvari smi mi Jevreji :) - i oni tako vatreno raspravljaju o teoloskim temama (to sam vidio na televiziji).
Koliko sam citao razne spise o istoriji nasih naroda, svi pokusavaju definisati kao, sta smo , ko smo - Srbi,Hrvati, Bosnjaci,Bogumili,Makedonci,Slovenci.Mislim da u ta "stara" vremena, ti vladari nisu se zanimali o pripadnosti nekakvoj naciji (uglavnom nisu ni postojale u smislu rasprave foruma) vec o "lovu".Neko se upisivao kao "Hrvat" (katolik), "Srbin" (pravoslavac) ili "Bosnjak" (nezavisni - bogumil) u zavisnosti od svog trenutnog biznis plana i situacije na trzistu.
Mnogi nasi "zemljaci" (neznam vise kako da nas zovem :)) ubise se da dokazu da su bolji ili pametniji od drugih - "da se intelektualno nadmecu".
Ima li neko intelektualnu ideju da se proslavimo po necem drugom a ne po divljastvu - kao na primjer Tesla, kosarkaska reprezentacija (bilo koja balkanska :)),Safet Susic, Rudjer Boskovic ili vec neznam ko (osim vladara i politicara - nisu bili dobri zato sto nismo veliki kao Nijemci,Rusi ili Francuzi) .
Nisam kriv sto mi je mati "Hrvatica" (hrvat sa jevrejkom spanskog porijekla), otac "Srbin" sa "sumljivim porijeklom" (crnogorac s njemicom) - kada bih dalje to razvijao (a i to sam radio do 4 koljena) sumljivih je bilo previse...ko zna ko je koga i zbog cega.Sta li ce biti sa nasom djecom koja zive svuda po svijetu...Mozete misliti kad neciji unuk (od "zemljaka") u Francuskoj krene "kontat" sta je on u stvari , pa nadje na internetu nase forume.Vjerujem da ce prestati da traga za svojim korjenima.
Pozdrav
P.S.
Jezik na kome sam pisao je SH ili SH-HS (promijenili na pola skolovanja).Nadam se da se razumijemo iako pravim greske (stilske i ostale)
Marko (no login)
No score for this post
January 9 2005, 7:48 PM
Bosanskisrbin,
Eto konacno se pojavio i jedan iskren musliman koji je uzeo nick Bosanskisrbin.
Dali ima ijedan Musliman ovde koji nezna koju su mu slavu predci slavili? Ali molim vas zapamtite da je Muhammed rekao "priznaj istinu i kada je protiv tebe".
Marko (no login)
No score for this post
January 11 2005, 1:10 AM
OCITO SVI MUSLIMANI NA OVOM FORUMU ZNAJU KOJU SU IM SLAVU PREDCI SLAVILI.