Every time I have a look at any Balkan related websites to catch up on some news I seem to find some very rude comments, and loads of insults from Croats, Bosnians, Serbs and other Balkan peoples etc. It still shocks me every time.
Why is there still so much hatred within the Croatian, Bosnian and Serbian peoples in the Balkans? It has to be put down to the split of the Roman empire, unfortunately for the Bosnians, Croats, Serbs and all the Balkan lot, you guys have been mentally backwards ever since then, and pure hostile and barbaric. When the Ottomans and Austro-Hungarians invaded you that didn't help since you have picked up some lovely barbaric manners from them too!!(vide: Jasenovac/Srebrenica) It doesn't look like things will ever change, it must be a badly corrupted Balkan gene or something - no way back type thing.
You keep proving this over and over again with your wild attitude on these unknown stupid little web forums. I am actually very happy living far away from all this, it looks like this inbred mentality from your Balkan neighbours will not go away for another few generations!! Please at least move on from WW2 memories, mentioning the Nazi collaborators "ustase i cetnike":" and "domovinu/otadzbinu" , your Pavelici i Mihajlovici escaped as soon as he heard their Nazi sponsors would colapse!(da li ste zaboravili da je vas voljeni hrvatski poglavnik i srpski Nedici pobjegli su kao uplasene ptice cim su Nijemacki sponzori zaboravili o vas i vasoj takozvanoj NDH i "nezavisnoj" Nedicevoj Srbiji?) Nothing to be proud of I'm afraid!
You could pick up some useful tips from your West European neighbours rather then keep insulting one another. Even here in the West when you speak to an average English-speaking person who does not know much about geography or history, they always associate all Balkan peoples (Bosnians, Serbs and Croats - in particular) with primitive medieval revengefulness, violence, corruption, barbarism, backward mentality and inborn hatred. All of these are very stereotypical attributes which give the Croats and Serbs a bad name/image in the Western world. Can you guys not change and look to improve your attitude for the future? You just keep making yourself look stupid in the eyes of the Western world....
< Page: 1 of 1 > >>
Scoring disabled. You must be logged in to score posts.
Re: Do you care about the future of your children in the United Europe ?
No score for this post
October 27 2007, 12:28 AM
"You just keep making yourself look stupid in the eyes of the Western world...."
hahaha znas kako me interesuje kakvo misljenje imaju oni o Srbima,pa nisam ja bombardovao: Italiju,Nemacku,Francusku,Holandiju,Belgiju,Spaniju,Britaniju...itd vec oni Srbiju,nismo mi njima ubijali decu kasetnim bombama u centru grada kao sto su oni nama,recimo u Nisu-57 ubijenih i 80 tesko povredjenih,nismo mi njima gadjali raketama vozove nego oni nama-grdelicka klisura 37 ubijenih od toga 11 dece uzrasta 6-12 godina,nismo mi njima srusili 37 mostova nego nam,od toga 3 glavna u Novom Sadu,nismo mi njih bombardovali za Uskrs nego oni nas-cak ih je i Papa nazvao pravim imenom varvari,nismo mi njima bacili 13 tona osiromasenog uranijuma,koji ce ovde ubijati narednih 1.000.000-1.500.000 godina nego oni nama,nismo mi njima bombardovali televizije-beogradsku,novosadsku,pristinsku i ubijali radnike u Beogradu 16 ljudi ubijeno,nismo mi njima rusili tornjeve po Berlinu recimo nego oni nama Avalu,nismo mi njima gadjali bolnice i porodilidta-porodiliste na savskom vencu nego oni nama i sve to nazvali MILOSRDNI ANDJEO
Srbija i Rumunija NIKADA nisu ratovale jedna protiv druge nadji mi takav primer na zapadu-NEMA
zato sta nas briga kako nas ti krvnici gledaju i sta misle o nama a STA MISLE pokazali su u vidu svog MILOSRDNOG ANDJELA
No score for this post
October 27 2007, 3:16 PM
`It has to be put down to the split of the Roman empire, unfortunately for the Bosnians, Croats, Serbs and all the Balkan lot, you guys have been mentally backwards ever since then, and pure hostile and barbaric.`
Ti kao onaj uspavanko Schilling mislis da si direktor skole i sve izjednacavas. Drzi se svoje Italije jer ne znas s kim imas posla ovde.
Ti Grandcomandire tvoj plemenski vodja je pobio te ljude. Pa jel ti mislis da mozes milion izbjeglica napraviti i onda da se zalis sto te neko bombarduje. Ne rece mi jos koliko si placen za tu propagandu? Trazis li novi posao?
Zelim vasoj djeci demokratsku Ujedinjenu Europu bez granica
No score for this post
October 28 2007, 4:39 AM
Stovani Macumudane,
Necu ja umalovazavati stradanja juznih Slovena islamske vjere.
I mi na Zapadu snosimo odgovornost za pokolja na Balkanu 90-ih godina.
Mislim da nema smisla cijenkati se ovdije tko je vise klao , pljackao, silovao ili etnicki cistio na podrucju etnicki i vjerski mjesovite BiH ili Hrvatske.
Gdijegod Srbi imali su brojnu nadmoc oni to cinili sa svojim susjedima, sa kojim mirno zivjeli su od kraja Drugoga svijetskoga rata. To su cinili i sehidi-fundamentalisti i hrvatski nacionalisti kadgod to im je poslo za rukom.
Svaki od vasih naroda ima krv neduznih na rukama. Jedni vise jednji manje ali opravdati jedne zlocina drugima nije posteno.
Na medjunarodnom Tribunalu u Hag'u SVI vasi narodi su zastupljeni na optuzenickoj klupi.
Ja osobno postujem one optuzene osobe (Oric, Plavsiceva i druge osobe) koje dragovoljno prijavile su se u Hag da se brane pred svijetskim javnim mnjenjem. Ovaj tribunal NIJE IDEALNO rijesenje ali je mnogo bolje nego da naprimjer Hrvati sude svoje optuzenike, Srbi svoje i Bosnjaci (muslimanske vjere) svoje ... Svi znamo da to bi bila jedna velika parodija pravosudja...Zamislite Mladica ispred Beogradskog suda ili Gotovinu ispred Zagrebackog suda...
Sarajevo medjutim bilo je jedan izuzetak. Cak i tijekom one varvarske opsade ovog multietnickog, tolerantnog olimpijskog grada Sarajlije svih narodnosti i vjeroispovjesti (ukljucajucii postene Srbe) skupa patili i branili se su od nacionalistickih psihopata raspolozenih na brdima.
Inace ideja etnicki cistih naroda/zemalja pripada proslosti.
Ja zelim vasoj djeci zivot u Ujedinjenoj sekularnoj demokratskoj Europi bez vjestackih milosevicevo-tudjmanovo-izetbegovicevih granica i putovnica i bez "berlinskih" zidova.
< Page: 1 of 1 > >>
No score for this post
October 28 2007, 7:58 PM
Slab ti je argument Naser Oric ili sehidi fundamentalisti ali hajde. Vama je svima tesko krivca reci za agresiju i stanje u BiH. A vrlo jednostavno, evo ti dokaza ovog uhljupa Grandcomandira, on bi sutra Spance ubjedjivao da je Kolumbo Srbin.
Ali barem znas gdje su srbi bili nadmocniji sta se desavalo. A zna i grandcomandir da su svi cetnici srbi postovali onu iz Bilblije `Cuvaj i postuj komsiju` je li tako Grandcomandire. A Sarajevo uopste nije bilo granatirano, Alija Izetbegovic licno sam sve bombe podmetnuo. Koliko li samo seseljevci placaju ovog grandcomandira da brblja kojesta? Kad budes mijenjao posao javi, ima da dokrajcimo Dodika i u ludnicu da ga posaljemo. I nadam se za to sto radis dobijas lovu, ne radi se o nekom drugom nacinu isplate od seseljevaca.
No score for this post
October 28 2007, 9:34 PM
e moj poturice,mudzahedinu
vi ste klali i 1941 i 1992,3,4,5 klali bi ponovo nikad vam dosta srpske krvi nece biti ali sta da se radi takav vam je okot pogan i tu izlecenja nema
pozdravi onog ss muftiju i vrati se u handzar diviziju koljacu prokleti
Do you care about the future of your children in the United Europe ?
No score for this post
October 31 2007, 6:59 PM
Pozdrav Karlice dugo se nismo culi,
Citam tvoj post i iskreno se iznenadjujem da jos nisi shvatila da socijalni eksperiment ujedinjene Evrope ce zavrsiti kao i svaki drugi sistem.
Svaka forma socjalnog inzinjiranja drustva moze samo dovesti konacno do sopstvene propasti kao fasizam, komunizam i svaki drugi izam.
Svaki sistem koji je do sada isproban, bio je dobro promisljen i u teoriji je trebao funkcionisati ali na kraju korupcija sistema iznutra ga srusi. Uzrok korupcije u sistemu je jednostavno to sto nijedan nikada nije bio apsolutno fer i cim nije fer svak gleda da ga za sebe iskoristi. Gazde sistema uvek skuju sitem koji ce njima dati maksimalnu beneficiju a mase treba da se ubede da su kao fol u kontroli naravno svi znamo da to obicno nije tako i nekako i najgluplji elementi drustva cesto nesvesno dodju do toga zakljucka.
Nadam se da mi sada neces reci da "NEPOSTOJE APSOLUTE" jer ako bi mi apsolutno rekla da apsolute nepostoje sama bi porekla sto si rekla. Drago mi je da se slazemo apsolute zaista postoje.
Nazalost novi sistemi obicno kostaju puno zivota na pocetku i na kraju. Izuzetak je bio rismka emperija koja je jednostavno nestala i nijedan istoricar nije danas u stanju da da datum kada je rimska emperija nestala. Hmmm dali je moguce da je rismka emperija samo zamenila ime? Rimsko Sveto Carstvo?
Koliko zivota je izgubljeno zbog mrznje koje je to rimsko sveto carstvo uspostavilo na ovoj planeti?
Dali je to poteklo sa jadnog "necivilizovanog" Balkana ili iz "CIVILIZOVANE EVROPE"?
Koliko mrznje i zivota je kostao prvi svetski rat? Dali je taj rat zapocela ogromna vojna sila sa Balkana ili Austro ugarska emperija "civilizovane" Evrope?
Koliko mrznje i zivota je zrtvovano na oltaru "civilizovene" Evrope u drugom svetskom ratu? Da ga slucajno nije Balkan zapoceo? Ko je forcirao i pazljivo negova mrznju na balkanu?
Karlice mrznja na Balkanu jeste gadna stvar ali moramo biti iskreni i priznati da je jos 1000 puta gadnija kada impozirana od strane "civilizovane" Evrope na "primitivni" Balkan.
Current Topic - Do you care about the future of your children in the United Europe ?